Att tänka på vid måleriarbeten

| |

Med lite färg kan man både snabbt och enkelt förändra ett rum. För att resultatet ska bli bra är det viktigt att man inte slarvar med det förberedande underarbetet. Spackla igen eventuella hål och sprickor, sandpappra bort ojämnheter och rengör ytan innan ni börjar måla. Att även använda sig av maskeringstejp för att inte måla utanför och att skydda golv från färgspill gör att resultatet blir bättre. Dessutom slipper man det tråkiga jobbet med att i efterhand skrapa bort det som kommit utanför. 

 

En kulör påverkas av ljus och väderstreck

Har man inte tiden eller orken att själv måla bör man i stället anlita en skicklig målare. Då kan man vara säker på ett bra och snabbt resultat och dessutom slipper man att städa efteråt. Innan man kontaktar en målare bör man bestämma sig för hur mycket man vill ha målat. Är det endast väggar eller ska även dörrkarmar och lister målas? Självklart ska man också ha funderat över vilken kulör man vill ha och en skicklig målare kommer gärna med bra tips. En färgs kulör påverkas av ljus, väderstreck och angränsande kulörer. Målare kan sådant, så var inte rädd för att fråga om råd.

 

 

Skriv ett ordentligt avtal

Innan man anlitar en målare är det bra att be om offerter från ett par olika målerifirmor. En duktig målare delar också gärna med sig av sina referenser. Man ska inte bara ta hänsyn till pris då man letar efter en målare. Har företaget F-skatt och stämmer organisationsnummer överens med det som sen kommer att stå på fakturan? Skriv ett ordentligt avtal med vad som förväntas och det som ni bestämt. Där bör även stå vad som händer om ni inte blir nöjda med arbetet eller om det inte är färdigt inom utsatt tid. Betala sedan inte slutfakturan innan arbetet är utfört och har slutbesiktigasts. 

Previous

Hemmafix under sommaren i år

Kunnig firma på plattsättning

Next