Avkoppling eller aktivitet

| |

Många förknippar ordet pool med en utlandsresa eller med en hotellvistelse. Men man kan också unna sig lyxen att ha en pool hemma om man har utrymme och ekonomi. Visst är det en lockande tanke att ta en simtur innan jobbet i soluppgången, eller en spa-kväll efter jobbet när arbetsveckan är slut? Det finns olika varianter av pooler och de skiljer sig åt i syfte. En är till för mer aktivitet och en är mer till för avslappning.

 

 

Viktigt att tänka på

 

Det är viktigt med hög kvalité och stabilt material när man köper sin pool. En pool kostar ofta mycket pengar och då vill man känna sig trygg i att det man köper inte kommer att krångla eller behöva lagas på något sätt, vilket kan resultera i ytterligare utgifter. 

 

Det kan även vara viktigt att köpa till någon form av pooltäckning, exempelvis ett tak eller en presenning som ligger över poolen när den inte används, för att slippa städning och rengöring av poolen. Det förhindrar även värmeförlust och det leder i sin till tur färre utgifter.

 

Viktigt att be om hjälp

 

Vid inköp av pool är det viktigt att tänka igenom vad man helst vill ha. En pool utomhus som är beroende av väder och vind, men som ger utrymme för simturer och lek? Eller en pool inomhus med spa-känsla som går att använda dygnet runt, dock med mer begränsat användningsområde? En pool som är rolig för alla, eller en pool som är mer till för vuxna? 

 

Dessa frågor kan man få hjälp att besvara om man träffar en kunnig person inom poolbranschen. Söderro Gård i Vellinge erbjuder båda typerna av pool och är villiga att hjälpa till med planering inför köpet. Dit kan man åka för att ta sig en titt i deras showroom och eventuellt beställa en pool.

Previous

Grönare gräs på din sida

Fördelar med aluminiumfönster

Next