Fönstren är husets själ

| |

Håller du med om att husets själ och karaktär definieras av vilka fönster som sitter i fasaden? Håller du kanske själv på att restaurera ett äldre hus? Kanske vill du byta ut fönster från 1960-/70-talet som inte alls passar med husets stil. Anlita en firma som förstår sig på husets stil och som värnar om husets utseende. En firma som kan hjälpa dig att renovera gamla fönster. Eller tillverka fönster i gammal stil. Och även leverera nya fönster som har anpassats till huset fast med ny teknik. Söker du hjälp med service och underhåll av fönster finns kompetensen till även det.

 

Större medvetenhet idag

Idag är det fler och fler som börjar förstå en sanning. Att det som fungerat i flera hundra år kanske är bättre än det som bara har några decennier på nacken. Och dessutom redan tappar i funktion. Fönster utförda i gamla material och och traditionella tekniker håller betydligt längre. Nytillverkade fönster som tillverkats från mitten av 1900-talet och framåt är inte lika hållbara. De har redan svåra skador, på grund av inte tillräckligt beprövade material och tekniker. Plastfärgen som användes flitigt på 1970- och 80-talet gjorde mer skada än nytta. De är rötskadade på grund av att plastfärgen inte släpper igenom fukt.

 

 

Ny teknik och material i kombination med gammal kunskap

Idag har vi tillräcklig forskning på nya material som till exempel energiglas, som isolerar bättre. Vi har insett att de gamla teknikerna och valen av material är det som ger hållbarhet. Visst är det fantastiskt vackert med gamla munblåsta glas. Men när man inte har tillgång till det och vill tänka energismart, kanske man kan kombinera ny teknik med gammal. Varför inte anlita en firma som specialiserat sig på fönster? De kan reparera dina gamla fönster så att de håller hundra år till. Eller byta dina ut dem till hållbara fönster i rätt stil.

Previous

Handelsträdgård har allt för din oas

Derfor går du ikke galt med en New Yorker væg

Next