Funktion och stil med snygg altandörr

| |

Altandörrar är ofta ett försummat och eftersatt kapitel. Vi månar om våra ytterdörrar både för utseende och säkerhet. Vi ser till att våra fönster ser snygga och prydliga ut. Vi bättrar på husets färg och tak. Men altandörren får ofta vänta länge på pensionen.

Egentligen finns det minst tre saker att tänka på när det gäller våra altandörrar. Det första är säkerheten. Det andra är isoleringen. Det tredje är utseendet. Alla dessa saker är lika viktiga på sitt sätt men kanske är säkerheten det vi tänker minst på? En bra altandörr gör faktiskt stor skillnad.

 

Din altandörr och säkerheten

Våra ytterdörrar är oftast mycket synliga. Grannar och andra förbipasserande har full insyn vid ytterdörren. Detsamma gäller nästan aldrig din altandörr. Den är diskret undangömd och idealisk att ta sig in igenom för den driftige inbrottstjuven. En modern altandörr är säker på helt andra sätt än äldre modeller.

När du byter altandörr kan du se till att skydda ditt hem med både bättre lås och bättre kvalitet på glasrutan. Detsamma gäller också isolering. Altandörren är ett känt köldhål som ofta saknar tillräcklig isolering. En nyare modell garanterar mindre värmetapp och vid installationen kan man se till att tilläggsisolera.

 

Den viktiga stilen och utseendet

Det kan inte förnekas – även utseendet spelar roll. Altandörren kan leda från vardagsrum eller kök men mer sällan ifrån sovrum. Vem vill ha en altandörr som är helt omodern, med färg som flagnar och synliga gummilister som gett upp hoppet om livet och gett efter för gravitationen? Kika in här istället: https://klarfonster.se/dorrar/altandorr.

En altandörr ska passa in i det rum den sitter. Den ska vara exakt lika snygg och välbehållen som alla andra dörrar i hemmet och den ska också stilmässigt likna de fönster som troligen sitter intill. Du hittar massor av snygga och praktiska altandörrar om du bara letar lite.

Previous

Viskan är ett spabad i tiden!

Öka värdet på bostaden i Stockholm med homestyling

Next