Grönare gräs på din sida

| |

Är gräset alltid grönare på andra sidan? Många känner ju så och då får de ofta höra att så inte är fallet, men då gäller det oftast rent metaforiskt. Om man ska ta det bokstavligt kan svaret ändå vara att det faktiskt är så. För att få en fin och grön gräsmatta krävs en hel del jobb och det är det långt ifrån alla som har lust, ork eller tid att avsätta till det. Men vad behövs då göras för att få den så åtråvärda gröna mattan av gräs?

 

 

Få gräsmattan fin

 

Först och främst behöver man ta bort allt ogräs, vilket ofta är ett evighetsarbete, men ju flitigare man är med det i början så kommer det åtminstone gå lite enklare och fortare sedermera. Sen är det såklart en hel del massa andra saker att tänka på, såsom att gödsla, toppdressa, vattna, lufta, trimma, klippa i rätt intervall… Ja, rätt mycket att tänka på alltså om man vill ha den grönaste mattan i kvarteret. Har man tiden, lusten och orken kan det faktiskt vara meditativt att sköta om en gräsmatta. Har man det inte kan det vara jobbigt för tålamodet. 

 

Rulla ut en ny gräsmatta

 

Har man kanske precis anlagt en trädgård och inte känner att man har tålamod att så gräsfrön och vänta, vänta, vänta på att det bruna jordtäcket så småningom ska bli grönt så finns det ett annat knep att ta till, nämligen att köpa gräsmatta på rulle. Gräsmatta på rulle är faktiskt helt perfekt för de otåliga. Gräsrullarna går oftast att beställa från tidig vår och ända fram till december och leverera hem. Väl där är de bara att lägga på plats och rätt och slätt rulla ut – klart! En färdig och snygg gräsmatta som blir klar på direkten. Helt plötsligt blev gräset grönare på din sida.

Previous

När du ska byta tak

Avkoppling eller aktivitet

Next