Hur fixar man sig en fin trädgård?

| |

En fin lummig trädgård är det många som suktar efter. Men frågan är, hur gör man för att få den perfekta trädgården? Först och främst får man ta sig en funderare på hur man vill trädgården ska se ut och fråga sig om man har förutsättning för att lyckas. Eftersom växter trivs och frodas olika beroende vilken miljö de är i så måste man ta hänsyn till vart man bor i landet. Klimatet ger växterna olika förutsättningar för att lyckas växa fint. Ett tips man kan göra innan man sätter igång är att rådfråga med en handelsträdgård i området så kan de hjälpa att välja rätt växter.

 

Träd och bärbuskar

Förutom vackra blommor i sin trädgård så är det alltid härlig att kunna gå ut i sin trädgård och skörda frukt och bär som man själv har odlat. Den vanligaste frukten som finns i trädgården är äpple och dessa är mumsiga att göra äppelpaj på eller varför inte göra ett traditionellt äppelmos. Bär i alla former är både gott och nyttigt som också ger kroppen mängder av antioxidanter. I Sverige passar det alldeles utmärkt att plantera bland annat jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär. Har man ett växthus i sin trädgård så kan man till och med plantera lite mer exotiska träd som oliv och citronträd.

 

 

Örtträdgård  

Örter i alla former har en läkande effekt på kropp och sinne så det passar sig fint att plantera dem hemma så man har örterna nära till hands. Det är vackert att anlägga sin egna örtträdgård med örter som bland annat salvia, timjan och citronmeliss. Har man inte plats med en större örtträdgård så går det utmärkt att plantera örterna i krukor eller stora kärl. Har man örter i flyttbara krukor så kan man lätt få in dem i växthuset så håller örterna längre på höstkanten.

Previous

Att gå på auktion är populärt

En livsviktig service

Next