I Bromma finns ett bra utbud av vitvaror

| |

En viktig del i köksrenoveringen är valet av vitvaror. Då vi idag vet hur viktigt det är att tänka på miljön så bör man ha koll på vitvarornas energiförbrukning och inte bara tänka på design. Idag finns det också ett bra utbud av begagnade vitvaror av god kvalitet. 

När man idag köper vitvaror till sitt kök tittar man inte endast på design och märke. Att även tänka energismart och miljövänligt är viktigt. Inte sällan är det vitvarornas energiklassning som avgör köpet.

För att skona miljön och även plånboken kan man handla begagnade vitvaror. Det finns exempelvis en butik som säljer både nya och begagnade vitvaror bromma. Kika in hos https://www.hushallsakuten.se/.

 

Välj vitvaror med hjälp av energimärkningen

Den energimärkning som finns på olika vitvaror, nya som begagnade, gör att det går lätt att jämföra de olika produkterna. Förutom energiförbrukning visar märkningen även vilken bullernivå produkten har. Detta kan vara särskilt viktigt om man har sovrummet i närheten av köket eller om man vill kunna sitta och äta i köket samtidigt som diskmaskinen är igång. Det kan vara bra att veta att ju större vitvaror desto mer energi drar de, så man bör inte köpa större hushållsmaskiner än man behöver – i alla fall inte om man är ute efter att spara energi.

 

 

Få RUT-bidrag för att reparera kylskåpet

En av fördelarna med att vända sig till en butik specialiserad på vitvaror är att de även kan hjälpa till med transport och installation samt bortforsling av de gamla vitvarorna. De kan också serva och reparera vitvaror; något som blir allt vanligare då det av miljöskäl är meningen att vi ska behålla våra moderna köksapparater så länge som möjligt. Dessutom kan man som privatperson få RUT-bidrag för reparation och service av vitvaror, så det lönar sig verkligen att behålla dem så länge som möjligt.

Previous

Byggföretag kan hjälpa till att individanpassa hemmet

Handelsträdgård har allt för din oas

Next