Lyckas med golvet

| |

Många som köper ett äldre hus kan bli glatt överraskade när de hittar ett vackert trägolv under ett linoleumgolv eller en gammal plastmatta. Äldre trägolv brukar vara av rejäl kvalitet och med rätt slipning kan de åter bli en fröjd för ögat. Det går att anlita hjälp såklart och få ett proffs som sköter jobbet. Bor man i Skåne finns det företag som är riktigt bra på golvslipning i Lomma. Det går även att göra jobbet själv om man har lite tid och tålamod. För det är verkligen värt att ta vara på ett trägolv.

 

Lyckas med golvslipning

Det är en del jobb men med rätt arbetssätt får du ett bra resultat. Det viktigaste är såklart att få bort allt gammalt golv som ligger över. Töm också hela rummet, för att det ska bli bra så går det inte bara att flytta runt möbler. Missa inte att plocka bort golvsocklarna så du kommer åt överallt. Var extra noga med att se till att få bort eventuella spikar eller nubb. Det kan skada golvet och maskinen du använder för att slipa golvet. Det bästa är att hyra en golvslipningsmaskin för göra jobbet för hand är ett evighetsjobb.

 

 

Slipa golvet rätt

Börja med ett grövre sandpapper och starta aldrig golvslipen med valsen i golvet. Det leder till att det blir ojämnt slipat. Du ska alltid ha på dig hörselskydd och ansiktsmask, det är inte bra att andas in dammet. Slipa golvet diagonalt och se till att lyfta valsen när du byter riktning. Sist använder du ett finare sandpapper. När du är klar med slipningen ska du behandla och skydda golvet. Det finns olika medel och det går även att pigmentera. Tänk på att det ska tåla och se därför till att använda produkter som är avsedda för golv. Sen är det bara att njuta av ditt vackra golv.  

Previous

Fördelar med aluminiumfönster

Var rädd om husets tak

Next