När du ska byta tak

| |

Innan taket faller ner över dig kan det vara klokt att se om det. Många av oss gnolar, fixar och trixar i hemmen genom att byta golv, renovera kök och köpa nya badrum.
Ibland får vi tänka på boxens utsida också. Det är ju den som gör att insidan fungerar så bra som den gör. Eller inte fungerar? Fasad och tak bör ses över med jämna mellanrum, det är dessa som får utstå de svåraste prövningarna (även om insidan rymmer minst en treåring och en massa husdjur). Väder och vind sliter enormt på utsidan. Med fyra olika årstider, stora temperaturskillander och nederbörd är det mycket som taket ska stå emot.

Om det nu är så att du får taket kontrollerat och du får reda på att det är i dåligt skick så ska du byta det. Det kostar en del ja, men vissa saker kommer man helt enkelt inte undan. Vissa saker får man inte tumma på. Taket på ditt hus är en sådan sak. Eftersom taket och takläggning är en så viktig del av huset är det oerhört viktigt att detta görs av kompetenta personer som kan sin sak. Det är även viktigt för att försäkringen på ditt hus ska gälla – i fall att, så att säga.
När du anlitar en takfirma ska du alltid fråga efter referenser, se saker som de gjort tidigare och höra dig för om någon har en åsikt kring dem och deras tidigare arbete.
Det är även bra att se till att få en garanti på arbetet. Då vet du att de ämnar göra ett grundligt arbete som ska hålla länge. Ju längre garanti desto bättre såklart. Ju mer påläst du själv är desto smidigare löper arbetet. Kolla även upp hur ROT-avdrag och ditt takbyte hänger ihop. Har du inga firmor i bakfickan är dessa ett hett tips: https://www.hetaarbeten.net/.

Previous

Återbruk viktig del av hållbart samhälle

Grönare gräs på din sida

Next