Se över huset

| |

Hus och fastighetsägare behöver vara observanta på att huset mår bra. Det är lätt att missa småfel som kan bli dyra i längden. Trasiga fönsterbleck och fönster kan resultera i fuktskador och i värsta fall kan det bli omfattande åtgärder. Inför vintern är det extra viktigt att se över just fönster. Fönster som är i dåligt skick ser också illa ut och för den som funderar på att sälja kan misskötta fönster sänka värdet rejält. Ta som vana att alltid se över dina fönster minst en gång per år.

 

Fixa till eller byta?

Mindre fel kan lätt åtgärdas och då behövs inga byten av fönster. Är dina fönster i riktigt dåligt skick kan det vara en god idé att fundera på om det inte är bättre att byta ut dem. Du behöver såklart inte byta ut alla bara för något enstaka är i dåligt skick. Idag finns det så pass många fönster på marknaden att du lätt kan hitta ett som smälter in med de äldre. Fönsterrenovering kan du göra själv men det går också att anlita ett företag som gör det åt dig. Proffs gör det snabbare och det blir ett bättre resultat om du inte är så händig.

 

 

Vad ska du kika efter?

När du ska inspektera dina fönster är det några saker du ska vara extra observant på. Titta om färgen har släppt och om träet är mörkt och mjukt. Är det mörkt och mjukt så kan det vara angripet av röta. För att undvika detta så är det bäst att direkt åtgärda eventuella sprickor och bättra på färgen. Det vanligaste är att det uppstår röta och fukt i bågar och karmar på fönster. Tätlisterna bör också ses över, är de spruckna eller inte håller tätt så blir huset mindre energieffektivt och släpper in kall luft. Var helt enkelt rädd om ditt hus. 

Previous

Var rädd om husets tak

Hemmafix under sommaren i år

Next