Var rädd om husets tak

| |

Taket är bland det viktigaste för alla hus och fastighetsägare. Lägga nytt eller renovera taket är en rejäl investering och därför är det bra att tänka till när du ska välja takläggare. Ett bra tak ska hålla länge. Tak i Stockholm behöver lika mycket kärlek som tak i södra Skåne. Den vanligaste materialen så som tegel och betong har en hållbarhet på upp till 100 år. Så även om det är en stor investering så är ditt behov av att hitta en bra takläggare inget du behöver tänka så ofta.

 

Välja rätt takläggare

Det finns ett stort utbud av företag som arbetar med takläggning och det kan vara svårt att välja. Det kan finnas stora skillnader mellan företagen, framför allt när det kommer till kompetens och erfarenhet. Det gäller så att säga att navigera rätt i mängden. De flesta takläggare har gått en utbildning och därefter gjort många timmar som lärling men det är inget krav. Det kan därför löna sig i längden att vara noggrann och göra lite research innan man bestämmer sigEtt bra tips är att begära in olika offerter och glöm inte fråga vad som ingår. Tänk också på att billigast kanske inte alltid är bäst.

Hör med andra

När du ska välja takläggare kan det också vara en god idé att begära referenser från tidigare kunder. Dessutom är det bra att kontrollera så företaget inte slarvar med säkerheten. Ett företag som inte tar sina medarbetares säkerhet på allvar kommer troligen inte ta ditt tak på allvar. När det kommer till avtalet så se till att få så mycket som möjligt specificerat. Exempelvis att få på papper hur lång tid arbetet kommer ta. Du kan också begära att en oberoende besiktningsman granskar arbetet innan du betalar. Ett nytt tak kostar pengar men det är en nödvändig investering för ett friskt hus. 

Previous

Lyckas med golvet

Se över huset

Next